Har som sagt lagat middagen idag och idag blev det två olika rätter, först avokadosoppa och sedan amerikanska pannkakor. Recepten är tagna från senaste buffé tidningen men jag tänkte att jag kan skriva dom här också för den som vill läsa :) Ni får ha lite överseende med att bilderna inte är lika bra som vanligt eftersom jag fick fota med lilla digitalkameran då systemkameran är på lagning.
Avokadosoppa med Räkor
(4 personer)
Du behöver:
3 mogna avokador
2 Schalottenlökar
1 påse babyspenat (ca.65 g)
7 dl vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond/grönsaksfond
1 msk fräskpressad limejuice
ca. 200 g skalade räkor
Olja, salt och peppar
Jag använde också olja, vitlök och lite chili att lägga räkorna i innan jag serverade för att ge dom lite mer smak.
Såhär gör du:
1. Skala och hacka löken, fräs den så den blir mjuk och glansig i ca. 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt spenaten och fräs någon minut till under omrörning. Tillsätt vatten och fond och låt koka upp.
2. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur innehållet och lägg i kastrullen. Ta av kastrullen från plattan och mixa med stavmixer eller matberedare. Tillsätt limejuice och krydda med salt och peppar.
Sedan är det bara att servera tillsammans med räkor.
Amerikanska pannkakor
(ca. 15 st)
Du behöver:
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
Såhär gör du:
1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
2. Vispa sedan först i mjölken, sedan smöret och sist ägget.
3. Pensla en stekpanna eller plättlagg med lite smör och klicka ut ca. i msk smet per pannkaka
4. Grädda pannkakorna ca. 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan, vänd och grädda lika länge på andra sidan.
Sedan är pannkakorna klara att servera, jag valde att strö lite florsocker och sirap över men det väljer man såklart själv.