Rabarberkräm
2014-07-09 | 13:12:50 | Kategori:Mat och bakverk, | 1 Kommentarer
Rabarberkräm är för mig väldigt starkt förknippat med sommaren, mamma brukar ofta göra det och vi kan äta det både till frukost och till lunchen. Igår fick jag själv lära mig hur man gör, det var lättare än jag trodde! Här är en liten bildguide för er som är intresserade :)
.
Vad är det då som händer på bilderna? Här är även en liten kort förklaring i text.
* Det som behövs är rabarber, socker, vatten och potatismjöl.
.
1. Börja med att skära rabarberna i lagom stora bitar.
.
2. Lägg bitarna i en kastrull och häll på vatten så det täcker rabarberna.
.
3. Häll sedan på socker, hur mycket beror på hur söt du vill ha krämen osv.
.
4. Ställ på en platta och koka upp, sedan får det koka till rabarberna börjar bli mjuka och man kan mosa sönder dem.
.
5. Lägg lite potatismjöl i en skål eller liknande, blanda ut med vatten så det inte blir några klumpar. Blanda sedan ner detta i krämen och rör samtidigt om den. (Detta gör man för att den ska bli tjockare i konsistensen)
.
6. Ställ på plattan igen och koka upp. När det kokar, ta av från plattan och ställ för att svalna, antingen i kastrullen eller en annan skål.
.
KLART!
Så, nu har både ni och jag fått lära er hur man gör rabarberkräm. Det är antagligen liknande sätt man gör det på även om man hellre vill ha en annan frukt(eller bär)
Kommentarer
MATILDA -2014-07-09 / 15:14:03
mums :D
Svar:
Ja verkligen :)
Fanny
Trackback